Izvor: RTS, 08.Avg.2023, 09:11

Кошаркаши Америке декласирали Порторико и Лас Вегасу

Амерички кошаркаши надиграли су селекцију Порторика са чак 43 коша предности са укупних 117: 74 у првој припремној утакмици одиграној у Лас Вегасу.
Већ на старту припрема Американци су демонстрирали да намеравају повратак титуле првака света после >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тек седмог места освојеног пре четири године у Кини.

Иако су гости из Порторика успевали да у почетку пруже релативно равноправан отпор, домађини су у другом делу потпуно преузели иницијативу и није било дилеме о победнику већ се само постављали питање колика ће разлика бити на крају.
У победничком тиму Американаца чак седам играча је остварило двоцифрен шутерски учинак, а предводили су их Ентони Едвардс и Кам Џонсон са по 15 поена.
У тиму Порторика најефикаснији је био Тремонт Вотерс са 17 поена али им то није било од велике помоћи да избегну убедљив пораз.
Следећу утакмици Американци играју на турниру у Малаги 12. августа са Словенијом, а дан касније и против светског шампиона Шпаније. Домаћин се с тимом Луке Дончића састаје 11. августа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.