Izvor: RTS, 05.Avg.2023, 14:15

Светислав Пешић: Да нас здравље послужи и повреде мимоиђу, и можемо остваритит постављене циљеве

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић прокоментарисао је за званичне канале Кошаркашког савеза Србије припремни период и предстојеће мечеве Србије на Акрополис купу.
На почетку кратког интервјуа селектор националног тима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије прокоментарисао је услове у Старој Пазови.
“Услови овде у центру су фантастични. Не само у хали, већ и око хале. То нам је помогло да уђемо у тренинг. Да добро радимо. Ентузијазам је на високом нивоу. Ја о проблемима не желим да причам. Проблема немамо, имамо само решења, рекао је Пешић и додао:
"Жао нам је што Алексеј Покушевски и Огњен Јарамаз нису могли да се прикључе. Имамо и ситуацију са Смајлагићем и Трифуновићем. Они су у процесу рехабилитације. Требало би да се прикључе репрезентацији. Очекују нас припремни мечеви. У Атини играмо прве припремне утакмице, још смо у процесу уигравања и надам се да ћемо се показати у пуном светлу“,закључио је селектор Србије.
 Србија је одиграла два припремна дуела, против Босне и Херцеговине и Пољске чији резултати нису били познати за јавност.
“Није било тајни, одиграли смо две припремне утакмице. Жеља је била да тренирамо, не само да играмо. Имали смо амбициозне противнике. Они се исто спремају за квалификациони циклус Олимпијских игара желели смо да видимо у каквом смо стању.
Богдан Богдановић и Стефан Јовић лидери екипе Похвалио је Богдана Богдановића и Стефана Јовића. Кошаркаша Атланта хокса сматра вођом тима, док неизмерно поштује Стефана Јовића који се упркос породичним проблемима одазвао позиву репрезентације.
“Посебно се радујем обојици. Богдан је показао његов индивидуални квалитет. Вођа је тима. Посвећен је себи и другима. Увек кажем "када се посветиш самом себи помажеш екипи пуном снагом". Веома поштујем одлуку Стефана Јовића који се упркос породичним проблемима прикључио репрезентацији. Има велико искуство. Помоћи ће Гудурићу и Аврамовићу. Искуство Богдановића и Јовића ће помоћи пуно нашем тиму.

Пешић је похвалио залагање и ангажман младих кошаркаша.
“Увек је екипа састављена од младих и искусних. Ови млађи, пре свега мислим на Боришу Симанића, Филипа Петрушева, Николу Јовића који је напредовао и задовољан сам његовим самопоуздањем. Млади дају додатни ентузијазам. Срећни смо што су ту. Само да нас здравље послужи и повреде мимоиђу, верујем да можемо да направимо добру екипу која може да оствари постављене циљеве, рекао је Пешић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.