Izvor: RTS, 03.Avg.2023, 11:09

Том Брејди купио деонице Бирмингема

Прослављени играч америчког фудбала Том Брејди постао је мањински власник Бирмингема, саопштио је енглески фудбалски клуб на званичном сајту.
Брејди (46) је куповином одређеног броја деоница постао мањински сувласник енглеског друголигаша и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одмах је добио функцију председника Саветодавног одбора клуба. 
Брејди се сматра једним од најбољих играча америчког фудбала свих времена, јер је чак седам пута освајао НФЛ титулу што је рекорд у америчком фудбалу. 
Бирмингем је последњи пут у Премијер лиги играо у сезони 2010/11, кад је освојио Лига куп победом над Арсеналом у финалу, а затим се преселио у нижи ранг и за 12 година не само да није успео ниједном да уђе у енглеску елиту, већ је често био пред испадањем у трећи ранг. 
У јулу ове године већински власник клуба је постао Том Вагнер који је као дугорочни циљ поставио финансијску консолидацију и повратак клуба у Премијер лигу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.