Izvor: RTS, 03.Avg.2023, 09:17

Меси наставља доминацију у САД - опет двоструки стрелац за Интер Мајами

Један од најбољих фудбалера свих времена Лео Меси је са два поготка допринео победи Интер Мајамија над Орландом 3:1 у мечу америчког Лига купа.
Три утакмице и пет голова Леа Месија од доласка на америчко тло. Све три имају реалтиван такмичарски >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << значај, јер се ради о борби за трофеј.
На дебију је донео победу против Круз Азула велемајсторским поготком из слободног ударца у последњем минуту за ерупцију са трибина. Следи убедљива победа над Атланта јунајтедом 4:0 у којој је начео противника са прва два гола.
Нова бриљантна партија десила се против локалног ривала са Флорида Орланда. Меси је поново био први стрелац на мечу, већ у седмом минуту, ефектно завршивши сјајан пас Роберта Тејлора.
Запечатио је Аргентинац судбину противника у 72. минуту кад је прорадила јужноамеричка веза са Венецуеланцем Јозефом Мартинезом за 3:1.
Претходно је изједначење 1:1 у 17. минуту Сезас Араухо, а поменути Мартинез је вратио предност Интеру из пенала у 51. минуту.
Ваља додати да је да је трећи бивши члан Барселоне у саставу Интер Мајамија Ђорди Алба на овом мечу уписао деби за нови клуб.
Интер овом победом иде у осмину финала Лига купа где их чека ФК Далас.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.