Izvor: RTS, 03.Avg.2023, 08:08

Реванш на "Карађорђу" - Војводина тражи преокрет против Апоела за корак даље у Европи

Фудбалери Војводине састаће се са кипарским Апоелом у реванш сусрету другог кола квалификација за Лигу конференција. Директан пренос меча ја на Другом програму РТС-а од 20.00, а ток дуела можете пратити и на нашем порталу.
Војводина је у првом мечу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поражена у Никозији од Апоела са 2:1. 
Црвено-белима из Новог Сада неопходна је победа како би остварили пласман у наредну, трећу рунду квалификација трећерангираног такмичења европског клупског фудбала. 
У првом мечу кипарски тим је оправдао улогу фаворита и успешно реализовао први део двомеча ка пласману у треће коло квалификација за Лигу конференција. 
Може се рећи да су фудбалери Војводине одиграли два различита полувремена на Кипру.
У првом су били дефанзивни и вребали шансе из контранапада, да би у другом заиграли офанзивније, добром кретњом фудбалери су направили пребацивање тежишта игре с једне на другу страну терена у намери да поремете везни ред Апоела, у чему су делимично и успели.
Стратег фудбалера Војводине Радослав Батак истакао је да је друго полувреме првог меча пример како би његови изабраници требало да играју у реванш сусрету против кипарског тима.
У односу на прошлу сезону црвено-бели из Новог Сада су знатно изменили тим. Екипу су између осталих напустили Вељко Симић и Урош Кабић, истакнути појединци.
Због повреда, против Апоела у првом мечу за Војводину нису играли Филип Малбашић и Асмир Кајевић, што је доста утицало на уобичајену тактичку замисао тренера Батака, будући да су поменути фудбалери "осовина" игре.
Апоел, кипарски великан Апоел је чак 28 пута био шампион Кипра, што је рекорд у тамошњем првенству, али је последњи пут био првак у сезони 2018/19. 
Највећи успех у историји клуба остварен је у сезони 2011/12. када су играли четвртфинале Лиге шампиона.
Апоел је у осмину финала отишао као лидер у групи испред Порта, Шахтјора и Зенита.
У осмини финала елиминисао је француски Лион након бољег извођења једанаестераца, пошто су оба меча завршена резултатом 1:0.
У четвртфиналу зауставио их је Реал Мадрид, на Кипру је било 0:3, а на "Сантјаго Бернабеу"– 5:2.
Са Пинто и кипарска тика-така Португалски стручњак, Рикардо са Пинто практикује такозвану вертикалну тика-таку, модел игре у којој доминирају кратка и брза додавања заснована на већем поседу од противника, а све у циљу што брже транзиционе игре и пребацивања лопте из фазе одбране у напад.
Најчешће Апоел наступа у формацији 4-2-3-1. С тим у вези, бочни и везни фудбалери кипарског тима највећа су претња по гол Војводине. 
За Апоел ове сезоне играју фудбалери познати српској фудбалској јавности, као што су Радосав Раћа Петровић и Томане, бивши нападач Звезде.
По спретности с лоптом и вештином кретње издвајају се Маркињос, Кингсли Сарфо, Матео Сушић, искусни нападач Вилсон Едуардо и Ђорђи Квилитаја, капитен тима.
Голове за Апоел у првом мечу постигли су Квилитаја и Лаша Двали.
У реванш сусрету неће бити фаворита, без обзира што Војводина игра на свом терену, Апоел ће имати притисак што могу отклонити само брзим голом на почетку меча.
Ипак, уколико Војводина понови тактику из другог полувремена са Кипра, црвено-бели се могу надати повољном резултату, односно пролазу у наредну рунду такмичења.
Директан пренос меча је на Другом програму РТС-а од 20.00, ток утакмице и најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.