Izvor: RTS, 23.Jul.2023, 23:00

Млади кошаркаши убедљиви против Финаца

Млади кошаркаши Србије убедљиво су савладали Финску 96:72 у другом колу Ц групе Европског првенства за јуниоре.
Након убедљиве победе над Чешком у првом колу, јуниори Србије наставили су у истом ритму.
"Орлићи" су поново серијом брзих и лаких поена >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на старту меча остварили битну предност која је на полувремену износила 11 поена.
У трећој четвртини Финска је успела да накратко успори ритам домаћина и за поен смањи заостатак, али су "орлићи" већ почетком наредне деонице ставили тачку на меч.
Српски тим до другог тријумфа на турниру предводили су Митар Бошњаковић са 19, односно Павле Николић и Никола Топић са по 14 поена. Србија у трећем колу игра сутра против Словеније, такође од 20.30 сати и бољи из тог дуела освојиће прво место у групи.
Јуниори Србије после два кола имају и најбољу кош разлику у досадашњем току турнира (+81), и врло је вероватно да ће тако и остати до почетка нокаут фазе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.