Izvor: RTS, 20.Jul.2023, 12:49

Дмитровић одбранио два пенала и донео трофеј Севиљи

Фудбалери Севиље победили су Индепедијенте дел Вале са 4:2 након бољег извођења пенала после нерешених 1:1 у утакмици Уефа-КОНМЕБОЛ клупског изазова. Севиља је освојила први трофеј у новој сезони највише захваљујући сјајним одбранама српског голмана Марка Дмитровића >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који је одбранио два пенала у одлучујућој серији једанаестераца.
Уефа и КОНМЕБОЛ осмислили су ново такммичење у коме се састају освајач Лиге Европе и победник Копа Судамерикана у надметању за нови трофеј. Ове године су то Севиља која није честито ни почела припреме и Индепедијенте дел Вале који је усред сезоне.

Тим Севиље, без Немање Гудеља, Ивана Ракитића и бројних других звезда клуба, није добро ушао у меч и примио је већ у десетом минуту гол после шута Лаутара Дијаза и велике грешке одбране.
У наставку Севиља је ипак успела да се врати у меч и дође до изједначења поготком Педра Ортиза па су победника одлучивали пенали.
У пенал серији главни јунак је био голман Севиље Марко Дмитровић који је прво одбранио шут Лоренца Фаравелија а потом ногама одбранио и шут Марсела Морена. За то време његови саиграчи су погодили сва четири пенала која су извели, па су са 4:2 у серији однели трофеј са певог такмичења у сезони.
Трофеј је ове године понео је име по некадашњем фудбалеру Севиље Антонију Пуерти који је преминуо 2007. године са само 22 године од срчаног удара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.