Izvor: RTS, 14.Jul.2023, 19:38

Синер: Ђоковић је одиграо врло добар меч, нисам искористио шансе

Италијански тенисер Јаник Синер рекао је данас, после пораза од Новака Ђоковића да није искористио шансе које су му се указивале.
Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале Вимблдона пошто је на Централном терену победио Јаника >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Синера са 3:0, по сетовима 6:3, 6:4, 7:6/7:4. 
"Ђоковић је одиграо врло добар меч. Ја сам дао максимум. Осећао сам се као да сам имао неке шансе, али их нисам искористио. Било је тешко. Нисам се добро осећао на терену. Међутим, мислим да сам ове године био ближи него прошле, да сам био на вишем нивоу. Свакако тежак дан за мене, али извући ћу поуке из овога и надам се да ћу напредовати", рекао је Синер на конференцији за медије после меча.
Италијан није хтео да драматизује ситуацију кад је Ђоковићу одузет поен због гласног повика.
"Он је већ ударио лоптицу и тад је узвикнуо мало дуже и повишеног тона. Али ја сам био фокусиран на лоптицу. Мислим, играчи то раде када су сигурни да освајају поен тако неким ударцем. Чини ми се да је слична ситуација била и са Бубликом против Андреја (Рубљова) зар не?", рекао је Синер.
На крају се осврнуо и на ствари које му недостају да направи искорак у каријери.
"Требало би чешће да се налазим у оваквим ситуацијама. Да чешће играм овакве мечеве. Знао сам и пре да ће бити тежак меч, али сам тако и тренирао. Осећао сам се да сам спреман. Мислим да је мој ниво био добар. Мало сам забрљао код оних поена који се играју под притиском. Али трудим се да извучем позитивне ствари и гледам напред", закључио је поражени Италијан.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.