Izvor: RTS, 14.Jul.2023, 11:31

Пилић за РТС: У случају да Новак освоји Вимблдон, био би недостижан у сваком смислу

Новак Ђоковић ће против Јаника Синера играти 12. полуфинале на Вимблдону и укупно 46. у каријери на гренд слемовима. Некадашњи прослављени тенисер Никола Пилић истакао је у разговору за РТС да уколико Ђоковић пружи игру као против Рубљова у четвртфиналу да има велике >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << шансе да савлада италијанског тенисера и да се пласира у финале трећег гренд слем турнира у сезони.
Никола Пилић и Новак Ђоковић су сарађивали ранијих година у тениској академији некадашњег југословенског тенисера.

У Јутарњем програму РТС-а Пилић је рекао да је нервозан када гледа Новакове мечеве, а затим се осврнуо на важност Вимблдона за српског тенисера .
"Мислим да је овај турнир за Новака изузетно важан. У случају да он освоји Вимблдон, био би недостижан у било ком смислу. Он данас има јако важан меч. Дај Боже да игра као други, трећи и четврти сет против Рубљова. Ако би се то догодило, мислим да би он сигурно био фаворит у том мечу, без обзира што знамо да је Синер имао два нула у сетовима прошле године на Вимблдону, али то није довољно, Новак је добио пет сетова. Међутим, желим да игра онако како је играо против Рубљова. У том случају, мислим да Новак има велике шансе да добије меч", истакао је Пилић.
Ђоковић и Синер ће играти од 14.30 на Централном терену, а у међусобним дуелима српски тенисер води са 2:0. Пилић је апострофирао да уколико Новак игра као против Рубљова да ће изаћи као победник.
"Мислим да ако игра у шестој брзини, да је он најбољи играч на свету. Јасна ствар, код спорта немате гаранцију, али он је професионалац, сто посто, он зна шта треба да ради и само треба да има нормалан тајминг код удараца и онда Новак има шансе, јер он је бољи играч од Синера, али догоди се често пута да бољи играч и не добије. Међутим, Новак је по мени, како сам доста пута рекао, најбољи играч свих времена и дај му Боже да данас добије меч", рекао је некадашњи тенисер.
Ђоковић брани титулу на Вимблдону, пошто је прошле године у финалу савладао Аустралијанца Ника Кирјоса. Укупно је освојио седам титула, а уз то и четири уазастопно.
У другом полуфиналу овогодишњег Вимблдона састају се Карлос Алкараз и Данил Медведев. 
"Могу рећи једну ствар, Алкараз је сигурно, по мени, наследник Новака, Рафаела Надала и Федерера. За своје године има фантастичан преглед игре, има добру руку, има физички и психички је добар. Ми сви желимо да Новак добија тај Вимбледон, да се изједначи са Федерером и да има једну невероватну серију од последњег изгубљеног меча на Централном терену на Вимбледону. Алкараз је опаснији за Новака. Ја сам чак и изненађен да је Медведев који одлично игра на тврдим подлогама је дошао у полуфинале. Мислим да је Алкараз опаснији играч него Медведев, ако би Новак дошао у финале", закључио је тениски стручњак Никола Пилић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.