Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 19:19

Мари поклекао у тениском спектаклу, Циципас изборио дуел са Ђереом

Грчки тенисер Стефанос Циципас савладао је Ендија Марија са 3:2 (7:6, 6:7, 4:6, 7:6, 6:4), после два дана и готово пет сати тениса и пласирао се у треће коло Вимблдона, где ће му противник бити Ласло Ђере. Британски ветеран пружио сјајну партију и достојан отпор петом тенисеру >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << света, тачно десет година после освајања своје титуле на теренима Ол Ингланд клуба.
Меч започет у четвртак увече, завршен је преокретом и победом Стефаноса Циципаса над Ендијем Маријем у пет сетова (7:6, 6:7, 4:6, 7:6, 6:4).
У тренутку прекида, Британац је имао предност од 2:1 у сетовима, али је у новом дану, у поптуно другачијим условима за игру, под сунцем и отвореног крова на Централном терену, грчки тенисер био готово непогрешив.
Мари је одлично сервирао у четвртом сету и држао свој сервис до тај-брејка, трећег на мечу, када је Циципас, при нерешеном резултату 3:3, везао четири поена и увео дуел у пети сет и пети сат.
У трећем гему петог сета, Грк је и први пут на мечу успео да направи брејк, који је сачувао до краја сусрета, искористио трећу меч-лопту за 6:4 и велику победу.
Заниљмиво је да је Циципас четврти дан узастопно био на терену, пошто је и његов дуел првог кола против Доминика Тима такође игран у два дана, због кише у Лондону у уторак.

Мари није успео да прослави деценију од тријумфа над Новаком Ђоковићем у финалу 2013. године, али је показао да и у позним играчким годинама, после озбиљне операције, може да се надмеће са најбољим тенисерима нове генерације.
Циципас ће у трећем колу играти против Ласла Ђереа, који је дан раније са 3:1 у сетовима елиминисао Американца Бена Шелтона.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.