Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 18:51

Наталија Стевановић за РТС: И поред проблема са дисањем због победе бих играла до прекосутра

Српска тенисерка Наталија Стевановић је после победе каријере и пласмана у треће коло Вимблдона истакла да је воља за победом носила у финишу меча, упркос потешкоћама.
Наталија Стевановић је после елиминације Каролине Плишкове савладала и Тамару >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Корпач са 7:5, 7:5, пласиравши се у треће коло Вимбдона на свом Гренд слем дебију.
На питање новинара РТС-а да ли јој је ово најлепши дан у животу, истакла да је да се то може рећи да професионалну каријеру, али удаја ипак има предност. Потом се окренула и коментару своје партије у првом сету.
"Хвала, диван је осећај. Иначе, најлепши дан у животу је био кад сам се удала (смех). Шалим се! Професионално најлепши дан у животу. Било је јако тешко. Данас су услови били другачији него претходних дана. Било је облачно, али пријатно за игру. Данас нас је изненадило топло време. После мечева у квалификацијама, емоција, имала сам проблема са дисањем, то има везе са раном на стомаку.То је нормална ствар. Овде имамо одличан тим људи, доктора, физиотерапеута који за три минута одраде одличан посао. После једног дугачког поена у првом сету сам осетила као да сам пробила ту баријеру и било ми је лакше", кренула је насмејана Нишлијка.
У завршници је поклекла због благог пада у форме, па се у правом моменту вратила.
"У другом сету на 5:2 сам осетила пад енергије. Данас је тај опоравак ишао теже, али сам на 5:5 успела да се вратим, свесна тога да уколико трећи сет траје до прекосутра, играћу га, али ћу победити", истиче Стевановићева.
Мурал са њеним ликом исцртан је у просторијама ТК "Костић" из Ниша, чији је члан и одушевљена је што је сви редовно прате, а опет се труди да смањи еуфорију и фокусира на следећу ривалку.
"Одржавамо енергију у балансу. Све је ово лепо, али и сутра нас чека меч. Без обзира што је против Квитове, као и против Плишкове, драго ми је што играм против великих играча. Овакви мечеви су потребни ако желим да останем", рекла је Стевановићева.
Наредни ривал јој је девета тенисерка света Петра Квитова.
"Она је леворука. Верујем да ће она боље да купи моје слајсеве. Вечерас ћемо погледати неке од њених мечева, сутра је нови дан и даћу све од себе", закључак је Стевановићеве у изјави за РТС.
Дуел трећег кола Вимблдона Стевановић-Квитова заказан је за суботу 8. јул.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.