Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 18:45

Медведев, Алкараз, Зверев и Руне обезбедили пласман у треће коло Вимблдона

Руски тенисер Данил Медведев пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је данас био бољи од Француза Адријана Манарина са 3:0. Пласман у шеснаестину финала обезбедили су и Данац Холгер Руне победом над Карбаљесом Баеном такође са 3:0 у сетовима, али и Александар Зверев >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Карлос Алкараз.
Данил Медведев лако је дошао до по два брејка и тако осигура вођство против Манарина од 2:0 у сетовима.
Током трећег сета који је прекинут јуче и настављен данас, брејк на обе стране донео је тај-брејк у којем је Медведев тријумфовао са 7:5.
У другом колу руски тенисер ће играти против Мађара Мартона Фучовича.
Карлос Алкараз оправдао је улогу фаворита јер је са 3:0 савладао Александра Милер из Француске.
Милер је пружио добар отпор првом рекету света, у четвртом гему првог сета имао је три брејк лопте, али је Алкараз добрим сервисима успевао да се брани.
Француском представнику је при резултату 3:3 попустила концентрација што је Шпанац искористио да реализује прву брејк лопту и поведе са 4:3, а потом и приведе сет крају.
И у другом сету француски тенисер поново је пружио добар отпор, изборио је тајбрејк, али је у њему успео да освоји свега два поена.
Трећи сет био је одрађивање посла за Алкараза јер Милер све више грешио.
Шпанац се у шеснаестини финала састаје са Николасом Џеријем из Чилеа.
Дански тенисер Холгер Руне пласирао се у треће коло Вимблдона, након што је данас после два сата и 38 минута елиминисао Шпанца Роберта Карбаљеса Баене резултатом 3:0 (6:3, 7:6 (7:3), 6:4).
У првом сету Руне је имао падове у игри и након што је вратио брејк у четвртом гему, још два пута је одузео сервис противнику и освојио сет. Други сет решен је у тај-брејку који је Руне добио 7:3. У трећем сету поновила се игра из првог сета.
Руне је морао да јури заостатак и да враћа брејк, након чега је везао три освојена гема и победио у мечу. Наредни Рунеов противник биће Алехандар Давидович Фокина који је био бољи од Ботика Ван де Зандшулпа.
Александар Зверев савладао је Јапанског представника Јосукеа Ватанукија са 3:1 у сетовима.
Зверев је освојио први сет резултатом 6:4, након чега је Јапанац узвратио са 7:5.
Немачки представник је у наставку одиграо два рутинска сета у којима је дозволио по свега два гема ривалу.
Зверев ће у трећем колу играти против Беретинија који је у три сета рутински савладао Де Минаура.
Хуберт Хуркач који ће у осмини ривала бити ривал победнику меча између Ђоковића и Вавринке такође је са 3:0 изашао на крај са Италијаном Мусетијем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.