Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 08:44

Американци објавили коначан списак за Светско првенство у кошарци

Селектор Сједињених Америчких Држава Стив Кер објавио је коначан списак од 12 кошаркаша на које рачуна за Светско првенство које ће се одржати од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Филипинима и Индонезији.
На списку који је објављен на званичном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сајту америчке кошаркашке федерације налазе се: Паоло Банкеро, Микел Бриџис, Џејлен Брансон, Ентони Едвардс, Тајрис Халибуртон, Џош Харт, Брендон Инграм, Џерен Џексон јуниор, Остин Ривс, Кем Џонсон, Боби Портис и Вокер Кеслер.

САД ће на Светском првенству играти у Групи Ц заједно са Јорданом, Грчком и Новим Зеландом. Американци су шампиони света последњи пут били 2014. године, кад су у финалу победили Србију.
На Мундобаскету 2019. године нису успели да одбране светски трон, такмичење у Кини завршили су на седмом месту.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.