Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 19:18

Броди орасположио Британце попут Марија против Ђоковића пре десет година

Британски тенисер Лијам Броди је победом над четвртим тенисером света Каспером Рудом у другом колу Вимблдона остварио успех, који је претходно пошао за руком једино Ендију Марију против Новака Ђоковића.
Броди је кроз квалификације дошао до главног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << жреба Вимблдона. Момак који је 142. тенисер света и већ је имао искуство победа на Вимблдону против играча из топ 10. Савладао је Дијега Шварцмана 2022. године са 3:2 у сетовима, Аргентинац је тад био осмопласирани.
Победа над Каспером Рудом колико значи за Бродија, толико и за британски тенис. 
Колику је сензацију приредио Броди најбоље илуструје податак да је последњи Британац, који је на Вимблдону победио играча са највише четири позиције на АТП листи.
Претходно је то пошто за руком Ендију Марију у финалу 2013. године против Новака Ђоковића. Десет година касније, Новак брани титулу, док је Мари ветеран, чија је каријера уназађена повредама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.