Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 18:04

Јуниорке Србије у рукомету поражене од Норвежанки у првом колу ЕП

Женска јуниорска репрезентација Србије поражена је од селекције Норвешке са 27:26 (11:13) у првом колу Европског првенства које се игра у Румунији. Норвежанке су до победе дошле после преокрета у другом полувремену и успешније изведеног напада у десет секунди пре краја >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << меча.
Јуниорке Србије су у првом делу игре биле знатно боља екипа од противника и у неколико наврата имале чак предност и од четири гола разлике, али су на одмор отишле само са два гола предности.
У наставку су Норвежанке успеле да преузму иницијативу, изједначе резултат и меч уведу у крајње неизвесну завршницу.
Десет секунди пре краја Српкиње су имале напад за вођство при резултату 26:26, шут сјајног крила Дуње Радевић успела да одбрани голманка норвешке екипе.
Оно што нашем крилу није успело, реализовала је играчица исте позиције супарничке екипе, Гронштад и тако донела својој екипи победу са минималном предношћу.
У екипи Србије најефикасније биле су Александра Васић са девет постигнутих голова и Тамара Мандић са голом мање која је проглашена за најбољу играчицу у екипи Драгана Маркова.
Подршку сјајним јуниоркама пружио је у селектор најбољих српских рукометашица, Урош Брегар, који је дошао у Румунију да подржи ову групу девојака и покаже да рачуна на њих у будућности.
У другој утакмици групе Ц, Мађарска је славила против Француске у узбудљивој завршници резултатом 30:29. Мађарице су наредни противник Србије, у петак, 7. јула у подне.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.