Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 17:47

Јуниорке Србије у полуфиналу Европског првенства

Женска У18 репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства у турском граду Коњи победом над Пољакињама 75:65 (25:21, 13:21, 9:10, 18:23).
После нешто споријег старта, наше девојке су много боље заиграле почетком другог периода. Серијом 7:0 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << вођство Пољске 32:26, претвориле су у 32:33, што је био само почетак много боље игре нашег тима.
Тада су изабранице тренера Милана Видосављевића преузеле контролу над утакмицом и уз успоне и падове, предност одржавале до краја. Наравно, морале су да издрже још неколико налета Пољске. Ривалке су половином последњег периода пришле на 52:55, али је тај налет одбијен тројком Маша Бузић, што је био почетак нове серије Србије. Овог пута серија од 7:0 за двоцифрено вођство, 52:62, четири минута пре краја.
Пољска је још једном успела да приђе на четири разлике 65:69. Катарина Кнежевић је са пенала задржала наш тим на дистанци и повела Србију до велике победе.
Катарина Кнежевић је са 25 поена (4/5 за три) била најефикаснија у селекцији Србије, Марија Авлијаш је убацила 15, уз девет скокова и пет асистенција.
Противник наше селекције у следећој елиминационој рунди биће Словенија која је у четвртфиналу била боља од Мађарске 76:60. Тај меч се игра у суботу од 18 часова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.