Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 11:59

Пешић: Рачунам на све играче, објавићу списак када дође време

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да рачуна на све играче за предстојеће Светско првенство, које ће бити одржано од 25. августа до 10. септембра, преноси Спортклуб.
Неколико репрезнетација предвођених Шпанијом, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Грчком и Сједињеним Државама објавило је већ спискове, док ће се на тим репрезентације Србије још чекати.
"Наравно да рачунам на све играче, а када дође време, бићете упознати са списком. Зато сада не причам о именима. Неки други учесници СП, објављују спискове, шире или уже, на којима може бити 12, 14, или више потенцијалних репрезентативаца", рекао је Пешић.
Неколико потенцијалних репрезентативаца има проблема са повредама, док неки играју и Летњу лигу у Америци.
"Ми за тим немамо потребе зато што су неки кандидати повређени, други 'излазе' из повреда, трећи се лече, четврти су оперисани, као што има оних који су потписали уговоре у НБА, играју Летњу лигу у Америци...", објаснио је селектор ситуацију.
Селектор Србије понавља да има доса времена до рока за објављивање списка.
"А и по правилима ФИБА, само 12 дана пре официјелног старта СП, може да се објави списак (24 имена) играча. Значи, ниједна федерација не мора, пре поменутог датума, да обелодани списак", додао је селектор Србије.
Мундобаскет ће бити одигран у Јапану, Индонезији и Филипинима. Србија ће играти у групи са Јужним Суданом, Кином и Порториком.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.