Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 00:14

Ласло Ђере у другом колу Вимблдона

Српски тенисер Ласло Ђере савладао је Максима Кресија 3:1 по сетовима 6:7, 7:6, 7:6, 7:6 у првом колу Вимблдона.
Меч између српског и америчког тенисера трајао је три сата и 40 минута, а на крају, након четири одиграна тај-брејка као победник изашао је Ласло >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ђере.

Дуел је био пребачен са једног од спољних терена где нису могли да наставе због мрака на терен број 1.
Ђере је у уравнотеженом мечу ипак био прибранији у кључним моментима и успео да понови успеј на Вимблдону из 2021. и 2019. године када је играо друго коло турнира.
Тамо га чека Бен Шелтон, а меч ће се играти у четвртак, с тим што још увек организатори нису прецизали време и терен на коме ће амерички и српски тенисер одмерити снаге.
Српски тенисер Хамад Међедовић завршиће меч првог кола против Кристофера О'Конела у четвртак 8. јула.
Раније, најбољи српски тенисер Новак Ђоковић тријумфално је окончао друго коло на Вимблдону, победом над Џорданом Томпсоном.
Наталија Стевановић се пласирала у друго коло Вимблдона, пошто је са 2:0 (6:2, 6:3) савладала Каролину Плишкову.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.