Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 21:12

Ђоковић: Централни терен на Вимблдону је најпосебнији у историји тениса

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је победом над Џорданом Томпсоном 3:0, изборио треће коло на Вимблдону.
Ђоковић је по завршетку меча похвалио противника из Аустралије истакавши да је заслужио велики аплауз због приказане игре.

"Централни >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << терен на Вимблдону је најспецијалнији терен у историји нашег спорта, без дилеме. Знамо традицију, знамо колико дуго се овде игра. Сваки пут, делује као клише кад то кажем, али заиста уживам у сваком моменту на овом терену. Велика је привилегија играти на овом терену, посебно у овим годинама, када играм против младића. Не знам колико ћу још моћи, али овај терен и ја имамо веома романтичан однос", истакао је Ђоковић након победе.
Ђоковић је четвроструки узастопни бранилац титуле у мушкој конкуренцији, на Вимблдону, а последњи пораз на турниру, а да није предао меч, доживео је још 2016. године.
Ђоковић просто обожава да игра на Централном терену, где је последњи пораз доживео пре једне деценије - 2013. године и то у финалу турнира када је поражен од Ендија Марија.

Концентрисана игра у другом колу овогодишњег Вимблдона донела је Новаку треће коло у коме ће играти против победника дуела између Томаса Мартина Ечеверија и Станисласа Вавринке.



Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.