Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 17:57

Медведев убедљив у првом колу Вимблдона, Ига Швјонтек на турбо погон

Руски тенисер Данил Медведев пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто је у три сета савладао домаћг тенисера Артура Ферија - 7:5, 6:4, 6:3. Григор Димитров бољи од Јапанца Шимабукуруа 3:0, Тајлер Фриц после велике борбе елиминисао Јаника Ханфмана 3:2. Ига Швјонтек препустила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << само два гема Шпанкињи Сорибес Тормо и пласирала се у трећу рунду такмичења.
Трећи носилац у Лондону Данил Медведев није имао превише проблема са младим домаћим тенисером Артуром Фрејом и без изгубљеног сета пласирао се у друго коло Вимблдона.
Фери је играо одлично на Терену број 1, ношем навијањем са трибина, а највећи отпор пружио је у првом сету који је руски тенисер добио 7:5.
Медведев је у наставку меча заигао сигурније, па је, уз један изгубљен сервис у другом гему, лако дошао до другог кола - 6:4, 6:3.
Медведев ће у другом колу играти против бољег из дуела између свог земљака Шевченка и Француза Манарина.
Григор Димитров био је још убедљивији против Јапанца Шимабукуруа (6:1, 6:2, 6:1), у мечу који је обележио упад демонстраната на терен.
Тајлер Фриц је до другог кола дошао после велике борбе и победе у пет сетова против Немца Јаника Ханфмана - 6:4, 2:6, 4:6, 7:5, 6:3.
Бугарски тенисер ће у другој рунди играти против победника меча Ивашка - Корија.
Ига Швјонтек је изузетно убедљиво савладала Шпанкињу Сорибес Тормо (6:2, 6:0), у мечу другог кола на Централном терену који је трајао само 70 минута.
Најбоља тенисерка света у трећем колу за противницу имати победницу дуела између Францускиње Пери и Хрватице Мартић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.