Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 17:46

Луис Енрике представљен у Пари Сен Жермен

Шпански стручњак Луис Енрике званично је представљен као нови тренер Пари Сен Жермена. Ту функцију ће Енрике обављати две године, колико му траје уговор.
Парижани су после смене Кристофа Галтијеа довели етбалирани некада играчко, а у последњих >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 12 година и тренерско име.
"Одушевљен сам што сам се придружио ПСЖ-у и уживам у новом искуству. Тако је узбудљиво упознати нове људе, живети у овом граду, научити нови језик и, изнад свега, тренирати ПСЖ", рекао је Енрике на промоцији.
Четири године након што је "окачио копачке о клин", Енрике је кренуо са тренерским послом, прво у Барелони Б (2008–2011) пре него што је прешао у Рому (2011–2012), што је био његов први ангажман у иностранству. После боравка у Селти 2013–14, Шпанац се на крају нашао у Барселони 2014, где је дошао до првих титула.
Током сезоне 2014/15, остварио је "триплету", освојивши Лигу шампиона, Ла Лигу и Куп Краља, који су неколико месеци касније допуњени Суперкупом Шпаније и Клупским светским првенством. 
Енрике је потом преузео репрезентацију Шпаније од јула 2018. до јуна 2019., након чега је уследио други период од новембра 2019. до децембра 2022. Са "Црвеном фуријом" је стигао до полуфинала Еура 2020, као и до финала Лиге нација.
Пари Сен Жермен је протекле сезоне дошао до титуле у Француској, не тако доминантно с обзиром на тим препун светским звездама, а у Лиги шампиона су испали у осмини финала од Бајерн Минхена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.