Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 16:14

Дуљај: Нисам одлучио ко ће да буде капитен Партизана, Дијабате ми се не јавља

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај изјавио је да још није одлучио ко ће да носи капитенску траку у наредној сезони и додао да се Фусени Дијабате још није појавио на припремама "црно-белих" за нову сезону.
Партизан се у Словенији припрема за сезону >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2023/2024. Дуљај је истакао да је задовољан досадашњим појачањима. Уговоре са "црно-белима" су до сада потписали Александар Шћекић, Немања Николић, Никола Антић, Франк Кануте и голман Александар Јовановић.
"Што се тиче Канутеа трајало је то мало дуже. И више сам него задовољан што је дошао. Када се појавила могућност за Николића оберучке сам то прихватио, јер се ради о играчу који много воли и поштује овај клуб и може много тога да допринесе не само на играчком плану већ и у колективу. Познаје се са доста играча и осећа се као код куће", рекао је Дуљај, преноси званични сајт Партизана.
Он је истакао да Партизан није завршио са појачањима.
"Тражимо још неке позиције. Рекао сам већ да је тренирати један тим, а играти са другим је веома тешко, али не смемо да срљамо. Постоји добра и лоша варијанта, ми сад имамо мање и више лошу варијанту. Мање лоша је да чекамо и изаберемо оно што је потребно Партизану", додао је тренер Партизана.
Дуљај је навео да је Кануте пред доласка у Партизан имао неке предрасуде о Београду.
"Чули смо се практично свакодневно Кануте и ја. Имао је неке предрасуде о Београду и рекао сам му да дође и увери се да није тако како се прича. Онда сам замолио Натха и Менига да одемо заједно на ручак и да чује од својих садашњих саиграча како се осећају у Београду, шта је Партизан. Питао сам га после тога да ли је наш играч, пружио ми је руку, загрлио сам га и већ сам тада знао да је наш играч. Играо је лигу која је јака иако је друга. Волим такав профил играча који су агресивни на лопту. Потребан је мали период за адаптацију, сигуран сам да ће донети доста тога доброг Партизану. Нема сумње да се ради о одличном играчу", рекао је Дуљај.
Он је истакао да челници клуба раде на појачањима.
"Клуб ради на новим појачањима, близу је тек када потпише и кад га видим да је овде. Знамо шта желимо, знам и шта не желимо то је једнако важно. Немогуће је почети сезону са три штопера, минимум је четири. То нам је приоритет. Оно што нам иде на руку је што је првенство померено за седам дана. Потребан нам је домаћи играч за ту позицију", навео је тренер Партизана.
Дуљај је говорио и о евентуалним новим појачањима Партизана.
"Имамо Николића, Баждара, Павловића, постоје још неке варијанте. Не бих да се залећем и обећавам нешто што не могу да испуним. Морамо да афирмишемо младе играче, био бих пресрећан када би сви могли да играју. Они који су спремни играће без обзира колико година имају", додао је тренер Партизана. Дуљај је истакао да се Фусени Дијабате још није појавио на припремама Партизана. "Имао сам контакт са Дијабатеом, верујте и даље га зовем, није ми се јавио. Наћи ћу га ја где год се налази. Оно што ја знам Партизан је извршио све обавезе према њему. Само нека дође, причаћемо, знате да се такве ствари не дешавају само у Партизану већ и у већим клубовима. Казнена правила постоје, плати и то је то", нагласио је тренер Партизана.
Он је поновио да су били неминовни одласци појединих играча.
"Отишло је доста играча. Вујачић је заслужио рекао сам већ да нисам могао себи да дозволим да га спречим да у овим годинама заради добар новац. Отишао је у одличан клуб, хвала му за све што је урадио у Партизану. Има доста квалитетних младих играча. Баждар одскаче, већ дуго је ту, само још неке бубице да среди и биће то како треба. Имамо неколико варијанти за бонус играче, пре свих Илић и Баждар. Потребна им је подршка без обзира да ли праве грешке. Биће то све ок. Морамо да водимо рачуна о тим младим играчима, ништа на силу", изјавио је Дуљај.
Дуљај је рекао да још није одлучио ко ће да носи капитенску траку Партизана у наредној сезони.
"Свако ко је у Партизану је наш. Што се тиче капитенске траке још није одлучено. Када погледам из неке моје перспективе то су углавном били домаћи играчи, Јоветић, Томић, Смиљанић, Илић… Ако мене питате ко има ту способност и по искуству и по свему то је Натхо. Он има велику улогу и кад игра и кад не игра. Млади. Имају много тога да науче од њега. Држи момке око себе, он је прави, ту нема дилеме. Неки мој став, не мора да значи да сам у праву да то буде домаћи играч као што сам и рекао. Натхо је један од капитена и има велико поштовање свих нас. Натхо може да нам помогне, то се видело и у дербију против Црвене звезде. Тада сам му рекао да није играч за пет минута. Године су за некога само број, имаће сигурно озбиљну улогу у тиму у новој сезони. Не морамо сви да се слажемо, али увек можемо да полемишемо у оквиру једне идеје", рекао је Дуљај и додао да не жели да даје обећања уочи почетка нове сезоне.
Партизан ће сутра на припремама у Словенији одиграти пријатељски меч против Бохемијанса.
"Кануте и Николић ће добити одређену минутажу против Бохемијанса, морам још само да видим колико", закључио је Дуљај.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.