Izvor: RTS, 04.Jul.2023, 23:17

Лорензо Браун не игра за Шпанију на Мундобаскету

Кошаркаш Макабија Лорензо Браун објавио је да неће играти за шпанску националну селекцију овог лета на Светском првенству у Јапану, Индонезији и Филипинима.
После освајања златне медаље са Шпанијом на Евробаскету прошле године, Лорензо Браун >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је одлучио да се овог лета одмори и што боље припреми за наредну сезону.
"Прошле године сам на Евробаскету зарадио повреду, коју нисам имао времена да залечим, пошто сам одмах ускочио у евролигашку сезону. Затражио сам мишљење тројице специјалиста и сви су ми рекли да је одмор и третман једини начин да будем 100 одсто спреман за наредну сезону", написао је Браун на Твитеру.
Ипак, некадашњи НБА шампион, али и кошаркаш Црвене звезде, очекује да буде део тима на олимпијском турниру у Паризу наредне године.
"Надам се да ћу имати част да представљам Шпанију на Олимпијским играма и после много размишљања установио сам да је пауз најбољи начин да помогнем у јуришу на злато у Паризу. Захвалан сам Савезу, селектору Скариолу, саиграчима, а највише навијачима који су ме пршлог лета прихватили отворених руку. Надам се да ћу имати прилику да их опет учиним срећним", написао је Зо.
Мундобаскет се игра од 25. августа до 10. септембра у три азијске државе, а Шпанија се такмичи у Групи Г у Џакарти, заједно са селекцијама Бразила, Ирана и Обале Слоноваче.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.