Izvor: RTS, 03.Jul.2023, 21:37

Кецмановић "почишћен" од Шварцмана у првом колу Вимблдона

Српски тенисер Миомир Кецмановић елиминисан је у првом колу Вимблдона од Аргентинца Дијега Шварцмана са 3:0 у сетовима - 6:0, 6:3, 6:4. Меч је трајао два сата и шест минута.
Кецмановић, попут Душана Лајовића, још један је српски тенисер који у првом колу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Вимлбдона завршава своје учешће.
Миомир је касно "упалио моторе", препустивши први сет ривалу без "испаљеног метка", тј. освојеног гема. Шварцман је лако везао три брејка и освојио сет резултатом 6:0.
Током другог сета Кецмановићу је боље ишао ритерн, па је у трећем гему намучио противника са чак четири брејк лопте. 
При резултату 4:3 Аргентинац је успео да одузме Србину сервис гем после шест брејк лопти. У наредном гему је искористио тек трећу сет лопту и повео са 2:0 у сетовима.
Трећи сет је донео слабу игру Кецмановића који је препустио два везана сервис гема противнику. Успео је при резултату 4:2 за Шварцамана, да Аргентинцу одузме сервис и то без изгубљеног поена. 
Поновио је то у наредном сервис гему аргентинског тенисера али затим је уследио рибрејк Шварцмана за вођство у гемовима 5:4. Није Кецмановић искористио две брејк лопте у наредном гему, па је Аргентинац дошао до прве меч лопте коју није пропустио да употреби.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.