Izvor: RTS, 03.Jul.2023, 21:11

Лајовић повео, па стао - Британац Чоински изненађујуће победио у првом колу Вимблдона

Српски тенисер Душан Лајовић поражен је у првом колу Вимблдона од Британца Јана Чоинског са 3:1 у сетовима - 5:7, 7:6 (7:4), 6:2, 6:2. Меч је трајао два часа и 37 минута.
Душан Лајовић је против 164. играча на АТП листи показао слабо издање и као последица тога >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је пораз у првом колу Вимблдона.
Српски тенисер је после велике борбе успео да освоји први сет са 7:5, а велика бореба наставила се и у другом сету.
После пет гемова и исто толико узастопних брејкова на обе старте на старту другог сета, Чоински је водио са 3:2. Дошло се до тај-брејка током ког домаћи тенисер стиже до предности од 5:2, довољне за изједначење.
Психолошка предност и додатна помоћ публике припомогле су Чоинском да пруже и преко свог максимума. Лајовић је потпуно клонуо и допустио ривалу да са 6:2, 6:2  дође до великог преокрета и тријумфа.
Чоински је славио први пут на гренд слемовима, а псотао је учесник Вимблдона захваљујући специјалном позивници, што довољно говори о каквом се изненађењу ради.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.