Izvor: RTS, 02.Jul.2023, 10:28

Теодоровић: Играмо за медаљу и историју, одговорност је велика

Селектор мушке рукометне јуниорске репрезентације Србије Ђорђе Теодоровић рекао је после пораза од Немачке (30:40) у полуфиналу Светског првенства да је најважније да екипа буде свесна одговорности која је чека у историјском мечу за медаљу против Исланда. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Селектор верује да се првенство може завршити медаљом иако је времена за опоравак од тешког дуела против Немачке мало.
"Не можемо да будемо задовољни никако! Много тежак меч и кад се изгуби десет разлике, нема ту задовољства. Овакве утакмице морају одмах да се избришу из главе јер сутра се игра за медаљу. Ми ниједну медаљу као Србија немамо са Светског првенства тако да је одговорност велика. Мирне главе треба видети шта смо то могли бољи", рекао је Теодоровић.
Додао је да је мало играча данас одиграло добро, што, како је навео, није карактеристика ове екипе.
"То много говори о противнику, снази подршке коју имају, а што је очигледно још увек крупан залогај за наш рукомет. Треба доћи на овај ниво у што краћем периоду за шта верујем да имамо потенцијал. Једном морамо Исланд да победимо и нема бољег тренутка! После овакве школе идемо да покажемо шта смо научили из овог сусрета", закључио је селектор.
Милош Kос је био најефикаснији српски играч у поразу од Немачке, а истиче да верује да ће екипа имати снаге да слави против Исланда (недеља, 15.30) у мечу за медаљу.
"Искључење Рогана утицало је доста на нашу игру и мањак играча у ротацији. Морали смо да користимо и играче који нису имали велику минутажу на првенству и то се посебно у одбрани осетило. Имамо велики мотив пред сутрашњи дуел. Ми смо једна велика породица, ми смо браћа, одржаћемо састанак ми као играчи такође, подићи оне коју су можда потонули и сабрати се за борбу која нас чека сутра јер имамо прилику да испишемо историју", истакао је Kос.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.