Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 22:56

Млади кошаркаши Србије без пораза прошли групу на Светском првенству

Мушка јуниорска кошаркашка репрезентација Србије (У19) без поразa завршила je групну фазу на Светском првенству у Дебрецину, пошто је у последњем колу победила Јапан 76:65
"Орлићи" су теже него што је очекивано изашли на крај са селекцијом Јапана. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Обе екипе су биле равноправне у првом периоду игре, али је репрезентација Србије бољом другом четвртином стигла до вођства на полувремену 42:33.
Ипак уследио је период у ком је игра "орлића" у потпуности стала па су Јапанци преокренули и са вођством 59:56 ушли у одлучујућу четвртину.
Млада репрезентација Србије је потом одиграла вероватно најбољу четвртину у досадашњем току шампионата, дозволила ривалу свега шест поена и заслужено тријумфовала 76:65.
У репрезентацији Србије по 17 поена постигли су Илија Милијашевић и Лазар Ђоковић.
Србија је осим Јапана у групи била боља и од Египта који је убедљиво савладала 74:59, али и од Бразила након неизвесне завршнице 74:72.
Као првопласирана у Ц групи, Србија ће у осмини финала играти против селекције Јужне Кореје, која је без победе завршила такмичење у Д групи. Тај меч на програму је у среду 28. јуна од 19.30.
Победник дуела Србија - Јужна Кореја у четвртфиналу иде на бољег из меча Француска и Мадагаскара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.