Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 22:31

Казахстанац који је због допинга изгубио злато на СП извршио самоубиство

Казахтански спортиста Владимир Седов пронађен је мртав у једном селу у Казахстану, а према сведочењу рођака, 35-годишњи дизач тегова извршио је самоубиство, јавља Интерфакс.
Казахстанска федерација за дизање тегова потврдила је смрт спортисте.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> ''Претходне ноћи преминуо је искусни дизач тегова Владимир Седов. Заслужни мајстор спорта Републике Казахстан, учесник Олимпијских игара 2008. године, вишеструки шампион и рекордер Казахстана, Владимир Седов је од детињства посвећен спорту, а награђен је и специјалним орденом за изузетне спортске успехе“, наводи се у саопштењу федерације.
Седов је 2009. године освојио злато на Светском првенству, међутим, 2016. године, на допинг тесту био је позитиван на забрањене супстанце, због чега су му 2019. године поништени резултати које је постигао од 2008. до 2016. године.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.