Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 20:31

Пет невероватних рекорда Новака Ђоковића на Вимблдону

У понедељак почиње трећи гренд слем у сезони, а Новак Ђоковић брани трофеј освојен прошле године у Лондону. Организатори такмичења обелоданили пет невероватних рекорда које Ноле држи на Вимблдону.
Новак Ђоковић је у каријери седам пута освајао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пехар на Виблдону, а и ове године је главни фаворит за освајање вероватно најпрестижнијег тениског турнира.
Такмичење у главном жребу на теренима Ол Ингланд клуба почиње у понедељак а организатори су обелоданили пет невероватних рекорда које држи најбољи играч у историји тениса.
Новак Ђоковић на енглеској трави у Лондону има 28 узастопних победа, а није изгубио меч од 2016. године.
Поред тога, Ноле на Вимблдону има 86 победа у каријери, док сви остали играчи из топ 20 на АТП листи у овом тренутку укупно имају 85 победа.
Ђоковић просто обожава да игра на Централном терену, где је последњи пораз доживео пре једне деценије - 2013. године.
Новак на Виблдону има четири пехара у низу, а укупно је седам пута био најбољи на турниру и један му трофеј недостаје како би се изједначио Роџером Федерером.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.