Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 10:22

Милорад Мажић нови шеф судија у Русији

Наш најбољи фудбалски судија свих времена Милорад Мажић након успешно завршеног посла на Кипру одлази на нови задатак у Русију. Са својим тимом сарадника потписао је уговор са Руском федерацијом на две године уз могућност продужења на још једну сезону. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Милорад Мажић ће у наредне две године бити шеф судија Руске федерације и заједно са дугогодишњим сарадником Далибором Ђурђевићем, који ће бити задужен за ВАР систем, радиће на реформи руског фудбала.

Мажић и Ђурђевић су протекле три године били на Кипру, чији председник Савеза Гиоргос Кумас је у лето 2022. рекао да су “најбоља инвестиција тамошњег фудбала”.
Судијска тројка Мажић, Ђурђевић и Ристић су, као најбољи српски судијски тим, заједно одсудили два Светска првенства у Бразилу и Русији, Европско првенство у Француској, Супер куп Европе, финале купа Конфедерација, финале Лиге шампиона, преко 300 интернационалних утакмица у Лиги шампиона и Лиги Европе, највеће дербије Катара, Египта и Кине, а били су неизоставни део професионалне лиге Саудијске Арабије. Уз, наравно, највеће утакмице српског фудбала.
Када је у питању Мажић, вреди поменути и то да је прослављени српски судија девет пута заредом проглашаван за најбољег у Србији, као и да је од 2022. члан Судијске организације Русије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.