Izvor: RTS, 22.Jun.2023, 23:20

Обрадовић: Навијачи Партизана су шампиони, ми смо играли брзо и агресивно

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је након победе над Звездом и освајања титуле шампиона АБА лиге да је поносан на екипу, а посебно је истакао огромну захвалност навијачима и држави, која је значајно финансијски помогла да имају озбиљан тим и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << добар буџет.
Кошаркаши Партизана освојили су рекордну седму титулу првака АБА лиге, прву после 10 година, пошто су у петом, одлучујућем мечу финалне серије победили Црвену звезду 96:85 (30:18, 24:16, 21:34, 21:17).
"Кренуо бих од једне ствари која ме највише одушевила, а то су навијачи Партизана који су показали да су прави шампиони. Показали су да једно финале какво заслужују клубови какви су Партизан и Црвена звезда може да буде овакво. Они су прави победници ове серије, јер су нас носили и гурали, ме само вечерас. Целу сезону су били уз нас, оборили су све могуће рекорде, веровали су у нас и кад смо имали тежак период у Евролиги и АБА лиги", рекао је Обрадовић на почетку веома дуге конференције за медије.
О финалној утакмици говорио је кратко.
"Играли смо одлично нападачки, брзо и агресивно пре свега, што нам је донело велико предност у првом делу игре. Црвена звезда је изузетно квалитетна екипа, нашла је снаге да се врати после нашег фантастичног полувремена и плус 20, али у другом полувремену нас је стигао мало и умор, али смо успели ротацијама да сачувамо свежину и преломимо меч", додао је Обрадовић.
Истакао да му је ово једна од најдражих титула и да је искључиво његова жеља била да се врати у клуб пре две године.
"Ово нам је вечерас била 78. утакмица у сезони, то је напорно. Захвалио сам се играчима на свему што су урадили ове сезоне" Наставио је Обрадовић са емотивним излагањем. Хвала председнику клуба и људима из Управног одбора и радне заједнице, стручном штабу, који је најбољи који сам икад имао у сваком смислу, људски и професионално".
Затим се осврнуо на играче.
"Најважнији људи за ову титулу су играчи. Овај ростер је изнео сезону у коју смо ушли са малим бројем играча, почели смо је због повреда без Аврамовића и Смаилагића, једно време је паузирао и Егзум, Копривица је имао и повреду и болест. Све смо то изнели, стигли до Топ осам Евролиге и титуле у АБА лиги", рекао је један од најбољих тренера Европе.
Тренер "црно-белих" посебно се захвалио држави која је стала уз Партизан.
"Желим да се захвалим држави Србији која је много помогла Партизану да има овакву сезону, да направи озбиљан тим и одличан буџет. Погледајте какве смо клубове и са каквим буџетима оставили иза себе у Евролиги. Хвала свима који су нам помогли, навијачима за уплату пореза, а надамо се да ћемо ускоро моћи да се самостално финансирамо", рекао је Обрадовић који се нада да ће имати добар буџет и наредне сезоне.
"Желимо да имамо респектабилан тим и следеће сезоне у Евролиги, клубови су већ почели да праве тимове за наредну сезону, желимо и ми да будемо опет конкурентни", закључио је Обрадовић, пре него што су играчи упали на конференцију за медије, "окупали" га водом и певали "Узми Жељко евро-титулу"

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.