Izvor: RTS, 22.Jun.2023, 22:53

Ивановић: Веровао сам у победу, Партизан је био бољи, ми идемо даље

Тренер кошаркаша Црвене звезде изјавио је након пораза од Партизана у финалу регионалне АБА лиге да је Партизан одиграо боље од Звезде али и да је веровао у победу своје екипе.
Кошаркаши Партизана освојили су рекордну седму титулу првака АБА лиге, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << прву после 10 година, пошто су у петом, одлучујућем мечу финалне серије победили Црвену звезду 96:85 (30:18, 24:16, 21:34, 21:17).
"Честитке Партизану, мислим да је одиграо много боље него ми, првенствено првих 20 минута. Нисмо имали енергију, нисмо имали ни концентрацију, нарочито у одбрани. Партизан је имао и агресивност и погодио је и отворене шутеве и ја им на томе честитам", изјавио је тренер црвено-белих.
Стратег црвено-белих истакао је да је Звезда показала два лица у финалној серији.
"Овде смо имали једно лице, у "Пиониру" смо показали друго лице. Показали смо да можемо да играмо са Партизаном кроз ових десет мечева у сезони. Укупан скор је изједначен, нажалост титулу нисмо освојили. Они су имали већу агресивност од нас, имали су већу агресивност овде, ми смо у "Пиониру", рекао је тренер Црвене звезде.
Сматра да је Партизан заслужено победио.
"Заслуга је Партизана, играли су заиста добро, лопта им је ишла брзо, налазили су слободног играча и што је најбитније погађали су. Они су тако играли и у "Пиониру" али је и наша одбрана била добра, да би се добила једна оваква екипа мора да се одигра савршена одбрана, ми у првих 20 минута нисмо били ни добри", рекао је Ивановић.
Црногорски стручњак истиче да је веровао у победу своје екипе.
"Веровао сам да можемо да победимо, мислио сам да можемо да победимо, моји играчи су исто веровали у победу, али сада је готово, треба честитати Партизану, идемо даље", закључио је Душко Ивановић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.