Izvor: RTS, 21.Jun.2023, 13:56

Адо: Лепа атмосфера ме дочекала на Маракани, срећан сам што сам дошао у Звезду

Централни везни фудбалер из Гане Едмунд Адо ново је појачање Црвене звезде, а са српским шампионом потписао је уговор на четири године. Он ће у редовима "црвено-белих" носити дрес са бројем 21.
Двадесеттрогодишњи епрезентативац Гане Едмунд Адо у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << изјавама наглашава да је срећан што је потписао уговор са београдским клубом.

"Сјајни су утисци, заиста ме је лепа атмосфера дочекала на Маракани и срећан сам што сам овде. Узбуђен сам што ћу имати прилику да играм пред Звездиним навијачима, добро их памтим. Дуго је трајало интересовање, и свестан сам очекивања, тако да ћу дати све од себе да учиним навијаче поноснима. Прилагодио сам се на живот у Србији, иако није било лако када сам дошао, промене и све, али помогло ми је ових шест месеци да се навикнем на фудбал и услове. Полако учим и језик, речи које знам, можда нису прикладне за конференцију, али поправићу вокабулар, биће боље када следећи пут будемо разговарали", рекао је Адо на званичном представљању.
Он је подсетио да је имао прилику да игра на Маракани у дресу Шерифа.
"Сећам се атмосфере и навијача, то ми је било нестварно. Покушаћу да у Звезди будем још бољи него у Шерифу и да помогнем екипи да остваримо зацртане циљеве. О конкуренцији не размишљам, јер не гледам саиграче на тај начин. Сви смо ту због заједничког успеха. Када добијем шансу на терену, даћу све од себе да је искористим", истакао је Адо.
Адо (23) је у Црвену звезду дошао из суботичког Спартака. Он је у Спартак стигао почетком године, а имао је уговор са клубом из Суботице до јуна 2025.
Адо је од 2018. до 2021. играо за словачку Сеницу, а потом је до краја 2022. наступао за Шериф из Тираспоља. За репрезентацију Гане одиграо је осам утакмица.
"Желели смо Ада и ранијих година, нисмо успели да га доведемо, после се мало изгубио из нашег фокуса, али је одиграо добру полусезону у Спартаку. Млад је играч, рођен 2000. године, игра на позицији централног везног играча, има искуство из Лиге шампиона и репрезентације. Верујем да ће у Звезди имати добре године и допринети успесима клуба", изјавио је спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.