Izvor: RTS, 19.Jun.2023, 13:38

Суд у Лозани поништио одлуку ФСС, Колубара остаје у Суперлиги Србије

Суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) поништио је одлуку Фудбалског савеза Србије (ФСС), којом је Колубари из Лазаревца одузето девет бодова, преноси Спортклуб.
Дисциплинска комисија ФСС казнила је пре нешто мање од месец дана Колубару одузимањем >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << девет бодова у Суперлиги Србије, због угрожавања интегритета такмичења, док су са по три милиона динара кажњени Спартак из Суботице и Младост из Новог Сада.
Претходно је пријаву ФСС-у поднела Европска фудбалска унија (УЕФА), због сумњивих исхода мечева (Младост - Колубара и Колубара - Спартак). Екипа из Лазаревца је на крају заузела претпоследње, 15. место на табели плеј-аута СЛС са 32 бода и испала је из елитног такмичења.
Колубара ће према одлуци ЦАС-а остати члан Суперлиге Србије до изрицања коначне одлуке 21. јула.
Суд у Лозани утврдио је неколико мањкавости у читавом процесу и изрекао привремену меру суспензије одлуке Дисциплинске комисије ФСС.
Нова сезона у СЛС ће стартовати 21. јула, а жреб парова је планиран за 23. јун.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.