Izvor: RTS, 14.Jun.2023, 15:51

Јовељић: Јордан важна утакмица, али сви знамо да је примарни циљ меч у Разграду

Српски фудбалски репрезентативац Дејан Јовељић изјавио је да је примарни циљ његовог тима победа против Бугарске у мечу квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано 2024. године.
Србија ће у четвртак отпутовати у Беч где ће у петак >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од 20.30 сати одиграти пријатељски меч са Јорданом.
Србију потом очекује меч са Бугарском, који је на програму 20. јуна од 20.45 часова у Разграду.
Селектор Србије Драган Стојковић на овим мечевима не може да рачуна на нападаче Александра Митровића, Душана Влаховића и Луку Јовића.
Напад "орлова" требало би да предводе Дејан Јовељић и Ђорђе Јовановић.
"Заиста је велика част и задовољство бити окружен таквим играчима у свлачионици. Што се тиче наших најбољих нападача који су због повреда одсутни, за репрезентацију је то велики хендикеп, али надам се да ће се сви они брзо опоравити, јер су потребни Србији. А кад смо у питању Ђорђе и ја, знамо шта нам је чинити, спремни смо да прихватимо одговорност. Ако добијемо минуте, учинићемо све да поверење селектора искористимо на најбољи могући начин", рекао је Јовељић на конференцији за медије у Старој Пазови.
Репрезентативце Србије очекује прво дуел са Јорданом.
"Нисмо упознати са квалитетом Јордана, али јесмо са Бугарима, које ћемо сигурно још анализирати. Јордан је важна утакмица, али сви знамо да је примарни циљ оно што нас очекује у Разграду. Желимо три бода која би нас приближила коначном циљу", рекао је Јовељић и додао да је спреман и да чека утакмице у најбољем расположењу.
Нападач Макабија Ђорђе Јовановић захвалио је Стојковићу на позиву у национални тим Србије.
"Велика је част и привилегија бити са најбољим националним тимом и представљати своју земљу. Пред нама су две утакмице, једна пријатељска, друга квалификациона, са нама нису три најбоља нападача, али ми ћемо дати све од себе да из заменимо на прави начин. И помогнемо да Србија из оба меча изађе као победник", истакао је Јовановић.
Он је навео да ће меч са Јорданом бити припрема за дуел са Бугарском.
"Јордан је сусед Израела, али нисам их нешто пратио. Ни резултате ни игру. Слажем се са Јовељом, наш примарни циљ је пласман на Европско првенство, у овом случају меч са Бугарском. Знамо сви шта желимо у том мечу", истакао је Јовановић, који је поновио да је спреман да одговори изазову на прави начин.
"Одржавао сам форму, имао сам свега пет-шест дана одмора. Одлично се осећам, као и Јовељић, једва чекам утакмице", додао је српски нападач.
Србија се налази на првом месту на табели групе Г квалификација за Европско првенство са шест бодова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.