Izvor: RTS, 08.Jun.2023, 10:35

ФК Црвена звезда поставља најмодернију хибридну подлогу у Европи

Фудбалски клуб Црвена звезда започео је процес реконструкције главног терена и постављања најмодерније травнате подлоге у Европи на стадиону "Рајко Митић". Радови ће се одвијати у више етапа.
Фудбалски клуб Црвена звезда се увелико припрема за >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << предстојећу сезону и започео је реконструкције помоћног и главног терена.

“Звездашка јавност је већ обавештена да је замена траве на помоћном терену, на којем првотимци нашег клуба свакодневно тренирају увелико у току. Следећи корак је замена подлоге на главом терену Маракане, која ће након завршетка радова, који су данас започети бити најмодернија у Европи", објавили су "црвено-бели" на званичном сајту клуба.
Радови на главом терену стадиона "Рајко Митић" ће се одвијати у више етапа.
"Прву етапу чини скидање старог терена и подбусенског слоја дубине од 20 центиметара, потом ће уследити провера и подешавање заливског система, затим постављање новог подбусенског материјала, ласерска нивелација терена и постављање природног бусена (комбинација две врсте траве, Поа пратенсис 90% и Лолиум перене 10%). Након тога уследиће завршни радови на ојачавању терена коришћењем вештачких влакана", објавио је ФК Црвена звезда.
Очекује се да главни терен стадиона “Рајко Митић” буде готов до 10. јула и почетка нове сезоне.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.