Izvor: RTS, 04.Jun.2023, 19:28

Алкараз рутински до четвртфинала Ролан Гароса

Најбољи тенисер света Kарлос Алкараз савладао је Лоренца Мусетија 3:0 по сетовима 6:3, 6:2, 6:2 и пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса.
Меч између шпанског и италијанског тенисера трајао је 2 сата и 10 минута, а Алкараз је рутински тријумфовао у осмини >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << финала.

Алкараз ће у четвртфиналу играти против бољег из дуела Себастијан Офнер – Стефанос Циципас који је на програму нешто касније у току дана.
Светски број један је лошије почео дуел и дозволио је Лоренцу Мусетију да одмах на старту меча направи брејк. 
Италијан повео са 2:0, да би Алкараз наредних пет гемова освојио и дошао на корак од освајања првог сета, Мусети је успео да прекине серију и смањио је резултатску разлику на 5:3, али је Шпанац ипак освојио први сет, 6:3.
Други сет је почео као и први брејком, али овога пута Алкараз је освојио два гема и најавио одличну игру у наставку.
Шпанац је током већег дела меча био упорнији, стабилнији и прецизнији од противника што је и био разлог за коначан тријумф у осмини финала.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.