Izvor: RTS, 04.Jun.2023, 16:53

САД против Србије за светско злато, бивши НБА играч пред "орлове"

Противници баскеташа Србије у финалу Светског првенства биће селекција САД, која је победила Бразил 21:17 у другом полуфиналном дуелу у Бечу.
У финалу светског првенства у баскету три на три имаћемо сусрет земље у ком се најбоље игра и оне у ком >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је настала.
САД је предвођена бившим 10. пиком НБА драфта, бившим чланом неколико НБА клубова и Панатинаикоса Џимером Фредетом оправдала улогу фаворита над Бразилцима.
Фредет је за Американце постигао шест поена, сви убачени са дистанце, Дилан Тревис је убацио једнак број поена, Кењон Бери је стао на пет, Карим Медокс на четири поена.
Код Бразила је први стрелац био Леонардо Бранкињо са осам поена.
Финале Србија-САД је заказано на 18:25 часова, док у мечу за бронзу играју Летонија и Бразил.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.