Izvor: RTS, 03.Jun.2023, 22:39

КЛС: Нема одступања, АБА показала непоштовање према Србији и српској кошарци

Кошаркашка лига Србије непријатно је изненађена саопштењем АБА лиге и одређивањем термина финала регионалне лиге који су у директној колизији и преклапају се са терминима завршнице Супрлиге Србије, наводи се у саопштењу српског елитног такмичења.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Организатори регионалне АБА лиге објавили су датуме утакмица финалне серије, који се преклапају са терминима завршнице Суперлиге Србије.
"Са жаљењем констатујемо да је и овим чином показано велико непоштовање према Републици Србији, српским клубовим и српској кошарци у целини. Није јасна намера појединаца који су урадили ово само три дана пошто су одређени термини финала првенства Србије, осим да на овај начин унизе српску кошарку, српску лигу, али и нашу земљу која издваја велика средства за развој кошарке и уосталом која је и носилац највећег квалитета у АБА лиги", истичу из КЛС.
Кошаркашка лига Србије неће одступити од својих термина финалних утакмица, не само због самопоштовања, већ и због чињенице да смо у жељи да не реметимо већ поремећен календар који угрожава и крај такмичарске сезоне, а и почетак припрема наших националних тимова, додају из КЛС.
"Чекали смо више од три недеље како би се неко удостојио да одреди термине финала АБА лиге. И то је урадио на најгори могући начин, стварајући нови проблем, без икакве флексибилности", закључује се у саопштењу које је потписао директор КЛС Александар Грујин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.