Izvor: RTS, 03.Jun.2023, 12:11

Ролан Гарос од трећег кола без француских тенисера, четири деценије од последњег тријумфа домаћег играча у Паризу

Француска у Паризу на Ролан Гаросу од трећег кола неће имати представнике. Ниједан од 28 тенисера у мушкој и тенисерка у женској конкуренцији није прошао осмину финала другог гренд слем турнира у сезони. Ове године навршава се неславни јубилеј, 40 година од како је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << последњи домаћи тенисер освојио Отворено првенство Француске.
Француска је ове године на Ролан Гаросу имала укупно највећи број такмичара у обе конкуренције, али упркос томе нико од играча није успео да оствари пласман у осмину финала. 

Ове године навршава се и неславни јубилеј, 40 година од како је Јаник Ноа освојио Ролан Гарос, иначе, он је последњи Француз коме је пошло за руком да тријумфује на шљаци у Паризу.
Тренутно најбољи француски тенисер Иго Умбер налази се на 40. позицији на АТП листи, а елиминисан је у другом колу турнира од Лоренца Мусетија. 
Последњи тенисер из Француске који је играо на Ролан Гаросу ове године је 78. играч света Артур Риндеркнех. Он је поражен он Американца Тејлора Фрица у другом колу, а претходно је био бољи од сународника Ришара Гаскеа. 
Најбоља тенисерка Француске Каролин Гарсија тренутно се налази петом месту на ВТА листи и она је такмичење у Паризу завршила у другом колу, поразом од Ане Блинкове.
Исти колективни пех француских тенисера на Ролан Гаросу догодио се и 2021. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.