Izvor: RTS, 03.Jun.2023, 09:17

Реприза прошлогодишњег финала Лиге шампиона у ватерполу, Нови Београд има прилику да преузме трон Европе од Про Река

Ватерполо клуб Нови Београд играће у финалу Лиге шампиона против италијанског Про Река. Директан пренос дуела је на Првом програму РТС-а од 21.00. Ток меча можете пратити и на нашем порталу.
Нови Београд ће у репризи прошлогодишњег финала имати прилике >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да се савлада италијански Про Реко, актуелног првака Лиге шампиона. 

Ватерполисти Новог Београда савладали Барселонету после петераца, 4:2, у регуларном делу меча било је 8:8, и пласирали се у финале Лиге шампиона. У другом полуфиналу Про Реко је савладао Вуљагмени са 12:8. 
"Најбитније је да смо успели да уђемо у финале и да смо у прилици да се боримо за трофеј. Превасходно се бавимо анализом наше игре, а тек после анализом ривала", изјавио је тренер ватерполиста Новог Београда Живко Гоцић.
Српски тим ће покушати да први пут у историји освоји трофеј и спречи Про Реко да слави трећи пут узастопно како би се домогао до укупно 11. титуле шампиона Европе.
Последњи пут тим из Србије који је освојио Лигу шампиона била је Црвена звезда пре 10 година када је била боља од хрватског Југа, финале је такође одиграно у Београду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.