Izvor: RTS, 28.Maj.2023, 13:30

Кан: Мирно сам прихватио одлуку о отказу, срећан сам због нове титуле Бајерна

Некадашњи извршни директор Бајерна Оливер Кан потврдио је да му је клуб забранио да присуствује мечу последњег, 34. кола Бундеслиге против Бајерна, преноси Билд.
Руководство Бајерна саопштило је да су Кан и спортски директор Хасан Салихамиџић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << добили отказе, пошто је клуб из Минхена одбранио титулу у Бундеслиги. Бајерн је у последњем колу освојио титулу у Бундеслиги, пошто је победио Келн 2:1, док је Борусија у Дортмунду играла са екипом Мајнца без победника, 2:2.
Бајерн и Борусија су на крају сакупили по 71 бод, али је клуб из Минхена освојио титулу због боље гол разлике.
Билд је објавио да је Бајерн забранио Кану да путује на меч у Келн, јер је у петак наводно бурно реаговао на вест о отказу. Председник Бајерна Херберт Хајнер је потом изјавио да Кан није путовао на меч у Келн, јер "није најбоље примио одлуку о отказу".
"Није истина да сам беснео када сам добио отказ. Херберт Хајнер ме позвао у петак и саопштио ми је одлуку. Био је то један миран разговор заснован на чињеницама. Само сам се питао зашто је Бајерн донео ту одлуку", написао је Кан на свом Твитер налогу.
Бајерн је уочи последњег кола Бундеслиге имао два бода мање од Дортмунда, а елиминисан је у четвртфиналу Лиге шампиона и четвртфиналу домаћег Купа.
"У суботу ујутру сам добио поруку да ми је забрањено да присуствујем мечу у Келну. Мирно сам прихватио ову одлуку. Наравно да сам разочаран, али срећан сам због ове титуле и због екипе, тренера и наших навијача", додао је Кан.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.