Izvor: RTS, 24.Maj.2023, 08:43

Бостон изненадио Мајами и продужио полуфиналну серију

Кошаркаши Бостона надиграли су Мајами са 116:99 на гостовању у четвртој утакмици финала Истока и смањили на 3:1 у победама. Следећу утакмицу играће на свом терену а Мајами и даље има четири „меч лопте“ за пласман у велико финале хде их чека Денвер Николе Јокића. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
У врло равноправној игри током првог полувремена домаћини су успели да дођу до вођства од шест поена, па се учинило да ће питање пласмана у велико финале бити решено.

Ипак у наставку Бостон је преузео иницијативу и успео да начини преокрет и предвођени Џејсоном Тејтумом дођу до двоцифрене предности у трећој четвртини.
У наставку су повећали предност и практично обезбедили победу у четвртом мечу и пружили себи нову шансу да продуже полуфиналну серију победама на свом терену.
Џејсон Тејтум је био најефикаснији играч меча и са 33 поена уз 11 скокова и 7 асистенција постао други играч на вечној листи Селтикса по броју утакмица са учинком од више од 25 поена, 10 скокова и 5 асистенција. То му је успело 16. пут у каријери, а испред њега је само Лери Бирд са 26.
Џејлен Брауну је доадао 17 поена уз по 4 скока и асистенције, Дерик Вајт 16, а двоцифрени су били још Грент Вилијамс са 14, Ал Хорфорд са 12 и Маркус Смарт са 11 поена.
У пораженом тиму Џими Батлер је забележио 29 поена, 9 скокова и 5 асистенција, Мартин 16, док је Никола Јовић на терену био 66 секунди и имао је скок и један промашај за три поена.
Пред Мајамијем су још три шансе да дође до победе која их води у велико финале где их очекује дуел са Денвером који је убедљиво елиминисао Лејкерсе и сматрају се великим фаворитом у овом дуелу.
Следећа утакмица се игра током ноћи у петак, а Бостон ће бити у прилици да на свом терену у „ТГ Гарден“ још више смање предност супарника у финалној серији.
До сада се није догодило да тим који губи са 3:0 у финалној серији преокрене резултат али буде ли Бостон наставио игру у овом стилу сасвим је могуће да ће исписати нове странице НБА историје.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.