Izvor: RTS, 23.Maj.2023, 19:16

Мундо депортиво: Роналдо жели да напусти Ал Наср

Шпански спортски лист Мундо депортиво пише да Кристијано Роналдо жели да напусти Ал Наср, те да је могућ Португалчев повратак у Европу или наставак каријере на другом континенту.
Португалски фудбалер Кристијано Роналдо је крајем прошле године >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << потписао двоипогодишњи уговор са тимом из Саудијске Арабије вредан 200 милиона евра по сезони.

Мундо депортиво истиче да Роналдо није задовољан развитком догађаја у клубу и земљи те да би могао да се врати у Европу или да потражи другу дестинацију за наставак каријере.
Ал Наср се након 27 одиграних кола налази на другом месту у Премијер лиги Саудијске Арабије, а Роналдо је одиграо укупно 17 утакмица за тим, укључујући и два меча у Куп такмичењу и један у оквиру Суперкупа. Постигао је 13 голова.
Уколико би Кристијано Роналдо одлучио да напусти Ал Наср без оправданог разлога, морао би да надокнади клубу за преостале две године његовог уговора како је утврђено у Правилнику Фифе, конкретно у Статуту о трансферу играча, наводи шпански лист.
Поред уговорне обавезе плаћања такозваних "пенала", прописи предвиђају и спортске санкције за играча који раскине уговор у периоду који обавезује обе стране на поштовање потписаног договора, додаје Мундо депортиво.
Санкција би у случају једностраног раскида уговора могла да се односи и на четворомесечну суспензију играча на било којој званичној утакмици.
Подсећања ради, Роналдо је претходно раскинуо уговор са Манчестер јунајтедом, међутим постајао је писани договор о прекиду сарадње коју је Португалац активирао без каснијих последица.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.