Izvor: RTS, 23.Maj.2023, 16:27

Анчелоти: Шпанија није расистичка земља, Винисијус је жртва

Тренер фудбалера Реала Kарло Анчелоти изјавио је да Шпанија није расистичка земља, али је додао да у њој постоји расизам као и на другим местима.
Анчелоти се на конференцији за медије уочи предстојеће утакмице Реала против Ваљекана осврнуо и на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << недавни инцидент када су навијачи Валенсије на расној основи вређали фудбалера мадридског клуба Винисијуса Жуниора.

"Винисијус је жртва онога што се дешава, он није кривац. Жртве су и навијачи, који се беспрекорно понашају. Kада кажем стадион 'Местаља' не мислим на 46.000 навијача, већ на групу која се понашала веома лоше, као на мечу са Мајорком или Ваљадолидом", рекао је Анčелоти, пренео је званични сајт мадридског клуба.
Винисијус је добио црвени картон због неспортског понашања у финишу меча против Валенсије пошто је претходно ударио противничког играча.
"То се догађа Винисијусу, али и многим другима. То није рат, то је спорт. И ту имамо сјајну прилику да станемо на крај свему овоме", рекао је тренер Реала.
Анчелоти је истакао да је право време да надлежне власти у Шпанији предузму "драстичне мере" у борби против расизма на фудбалским стадионима.
"Институције имају прилику да предузму драстичне мере у вези са овом важном темом. Ово може бити одлична прилика да се ствари брзо промене. Видећемо шта ће да се догоди. Апелујем и на Фудбалски савез Шпаније, као и на челнике Ла Лиге", додао је тренер Реала.
Италијански стручњак је навео да Винисијус није тренирао са екипом због болова у колену.
"Ако буде добио две утакмице суспензије, даћемо му недељу дана одмора. Ако је у питању само једна утакмица, почеће са тренинзима сутра како би био у Севиљи у суботу", закључио је Анчелоти.
Поруке подршке на рачун Винисијуса стигле су од бројних колега и спортиста, а млади Бразилац је имао и састанак са председником Реала Флорентином Перезом који је истакао да је клуб предузео све неопходне кораке у борби против расизма. 
Реал је тренутно трећи на табели Ла Лиге са 71 бодом.
Мадридски клуб у среду 24. маја на свом терену дочекује Рајо Ваљекано у 36. колу шпанског првенства.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.