Izvor: RTS, 15.Maj.2023, 11:21

Ембид: Бостон је играо веома добро, а ми смо били статични

Кошаркаш Филаделфије Џоел Ембид изјавио да је разочаран елиминацијом свог тима од екипе Бостона у полуфиналу плеј-офа Источне конференције НБА лиге, преносе амерички медији.
Филаделфија је ноћас поражена у гостима од екипе Бостона 112:88 у седмом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мечу полуфинала плеј-офа Истока. Бостон је до финала стигао серијом 4:3 у победама.

Филаделфија је водила у серији 1:0, потом је било 3:2, али је Бостон остварио две победе и изборио финале Истока. Џејсон Тејтум је бриљирао у синоћњем мечу, пошто је постигао чак 51 поен за Бостон.
"Бостон је играо веома добро. Ми смо одабрали погрешно вече да ударимо у зид. Сви смо били 'хладни', нисмо погодили ништа. Бостон је највероватније најбољи тим у НБА лиги. Већи део серије смо играли добро, али нисмо успели да победимо. Били смо статични, нисмо имали добар проток лопте", рекао је Ембид, који је раније добио признање за најкориснијег играча (МВП) у регуларном делу сезоне у НБА лиги.
Ембид је на седмом мечу постигао само 15 поена, док је Џејмс Харден убацио девет.
"Урадили смо добар посао, почели смо рано да оптерећујемо њихов рекет, знали смо шта треба да направимо да бисмо ишли даље, али онда смо стали", истакао је Харден.
Тренер Филаделфије Док Риверс изјавио је да је задовољан сезоном.
"Играли смо добро, лопта се одлично кретала и веровали смо у оно што смо радили, али онда смо везали три или четири изгубљене лопте заредом. После тога више нисмо играли до краја утакмице. Бостон је играо снажно, одлично до краја. Ми смо имали своје шансе, добијали смо ситуације да погађамо квалитетне шутеве. Шта смо још могли да урадимо", запитао се Риверс.
Кошаркаши Бостона ће у финалу Истока играти са Мајамијем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.