Izvor: RTS, 05.Maj.2023, 12:35

ФК Црвена звезда организује акцију добровољног давања крви - "Црвено-бела крв"

Фудбалски клуб Црвена звезда најавио је данас да ће 12. и 13. маја у Медија центру стадиона "Рајко Митић" организовати акцију добровољног давања крви - "Црвено-бела крв".
У саопштењу Црвене звезде се наводи да ће ова акција бити организована и широм >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије и Републике Српске.
"Акција 'Црвено-бела крв' ће се одржати 27. пут током 12. маја од 10 до 18 часова и 13. маја од 10 до 16 сати у Медија центру стадиона 'Рајко Митић'", наводе из Црвене звезде.
Црвена звезда спроводи ову акцију у сарадњи са Институтом за трансфузију крви.
"Акцију добровољног давања крви - 'Црвено-бела крв' биће организована 10. маја у Невесињу, а два дана касније у Модричи. Заинтересовани могу дати крв 10. и 11. маја од осам до 13 сати у Заводу за трансфузиологију Опште болнице у Требињу", наводи се у саопштењу Црвене звезде и додаје се да ће акција бити организована и у Косовској Митровици.
"Акција која се спроводи у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије биће још једна прилика да помогнемо онима којима је то потребно, нарочито у тешким временима која су задесила нашу државу. Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година", рекли су из Црвене звезде.
Из управе клуба подсећају да добровољни даваоци треба да буду: здрави, наспавани, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата.
Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.