Izvor: RTS, 30.Apr.2023, 15:52

Реал великим преокретом победио Сарагосу пред гостовање Партизану

Кошаркаши Реала су као домаћини победили Сарагосу са 93:86, у мечу 30. кола шпанске АЦБ лиге, у последњој утакмици пред гостовање Партизану у уторак у Евролиги.
У првом полувремену екипе су се смењивале у вођству, нико није успео да стигне до двофицрене >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << предности.
Почетком другог полувремена Сарагоса је успела да се "одлепи", имали су гости великих плус 14, али је већ до краја треће деонице Реал ухватио прикључак и вратио егал.
Почетком четврте четвртине Реал је успео да преломи утакмицу и стекне предност од седам поена коју Сарагоса није успела да угрози.
Упркос најавама да ће бити кажњен од стране клуба због инцидента у утакмици против Партизана, Гершон Јабуселе је играо за Реал и постигао четири поена (шут иz игре 2/8) за 35 минута.
Реал је меч играо без Валтера Тавареса и Марија Хезоње, али ће обојица бити на терену у уторак у Београду против Партизана.
Најефикаснији у редовима Реала били су Најџел Вилијамс-Гос и Габријел Дек са по 19 поена, Џанан Муса је дао 18, а Серхио Љуљ 17.
У дресу Сарагосе блистао је Бориша Симанић. Српски интернационалац је постигао 20 поена за 24 минута, уз феноменалан шут за три (6/8). Сантијаго Јуста је дао 12 поена, Иван Круз 11, а Стефан Јовић пет, уз седам асистенција.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.