Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 23:14

Барселона декласирала Жалгирис

Кошаркаши Барселоне декласирали су у пуној Блауграни екипу Жалгириса 91:69 (25:13, 23:18, 18:22, 26:16), у првој утакмици четвртфинала плеј-офа Евролиге.
Рутинска победа домаће екипе која је контролисала меч од самог старта и заслужено води у серији.
Барселона >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је већ након прве деонице имала 12 поена предности, на полувремену је предност нарасла на плус 17. У трећој четвртини, Жалгирис је на моменте давао знаке да може да се врати, али је Барселона правовремено узвраћала.
Најефикаснији у шпанском тиму био је Сертач Шанли са 17 поена, два мање је убацио Никола Миротић, Рокас Гидрајтис је додао 12, док су Алекс Абринес и Кајл Кјурик постигли по десет поена.
У редовима Жалгириса најбољи је био Игнас Браздеикис са 14 поена, а поред њега двоцифрен учинак имао је само Гидраитис са десет поена.
Други меч ове четвртфиналне серије на програму је у петак, такође у Барселони.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.