Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 00:39

Није изненађење, тројка је производ самопоуздања

Партизан је савладао Реал у Мадриду у првој утакмици плеј-офа Евролиге. Кош за победу постигао је капитен Кевин Пантер, уџбеничким примером самопоуздања.
Реал је имао кош предности 87:86, а Партизан 21 секунду времена да добру игру крунише победом. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Одговорност је преузео капитен тима Кевин Пантер.

Креатор игре у редовима црно-белих је узео лопту на центру и кренуо ка противничком кошу.
У игри један на један остао је са Гершоном Јабуселеом, можда су гледаоци очекивали да Пантер направи соло продор, а да заузврат добије фаул или да евентуално положи лопту у противнички кош.
Међутим, самоуверени Пантер је неколико пута финтирао Јабуселеа, а како је време одмицало све је изгледало да ће шутирати са линије за три поена.
Што је и учинио на две секунде до краја утакмице. Пантер је тројком оставио печат многобројних тренинга, али и безрезервног поверења које ужива од тренера Жељка Обрадовића.
Реал је био немоћан, због времена (0.4 секунди) које им је оставио плејмејкер Партизана…
Победа Партизана над Реалом није изненађење, јер се ради о екипи која на свим позицијама има квалитетне играче из којих Обрадовић извлачи и више од максимума.
Не може се рећи да је велики број љубитеља кошарке у Европи могао да предвиди одличне партије Партизана у Евролиги, а још мањи је број људи који су очекивали да ће се београдски тим у такозваној повратничкој сезони наћи у плеј-офу поменутог кошаркашког такмичења.
Партизан је тренутно ближи фајнал-фору Евролиге од десетоструког шампиона Европе, још две победе их деле од жељно ишчекиваног подвига.
И није реч о случајности или спортској срећи, већ о детаљној припреми и темељној стратегији у комбинацији са одлучношћу какву има Кевин Пантер.
Нити је случајност то што је Обрадовић поверио последњи напад на мечу против Реала свом капитену, јер, ипак ради се о играчу који бесомучно вежба ситуационе шутеве на тренингу, што је и тренер црно-белих потврдио након тријумфа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.